Home Vijesti Gornji Vakuf / Haos na sjednici Općinskog vijeća u bh. gradu: Načelnik...

Gornji Vakuf / Haos na sjednici Općinskog vijeća u bh. gradu: Načelnik fizički napadnut

59
0
SHARE

Načelnik fizički napadnut

13. 01. 2022. u 22:27:00Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na današnjoj sjednici Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje došlo je do nemilih scena.

Kako je saopćeno na stranici SDA Gornji Vakuf, sjednici su prisustvovali i članovi Općinskog odbora iz SDP-a koji su, prema njihovim riječima, došli u vidno alkoholiziranom stanju.

Tom prilikom je, navodno, Kadir Kičin iz SDP-a fizički nasrnuo na načelnika Općine Seada Čauševića.

“Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine“, navode iz SDA Gornji Vakuf pa dodaju:

Ovim saopštenjem oštro osuđujemo neprimjereno i siledžijsko ponašanje vijećnika Kadira Kičina (vijećnik SDP-a Gornji Vakuf), te pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti općinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Općine”.

“Ovakav čin jednog općinskog vijećnika neće narušiti međuljudske odnose u našoj Općini kao ni normalno funkcionisanje Općinskog vijeća i administracije Gornji Vakuf-Uskoplje. Smatramo da je ovakav čin izraz nemoći i slabosti opozicije u Vijeću. Mi ćemo nastaviti sa podrškom uspjesima i projektima, koje trenutna većina zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem provodi u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje”, dodali su iz SDA Gornji Vakuf.

LEAVE A REPLY