Home Stanje na putevima Pojačan promet na izlazu iz BiH na GP Izačić i Hum

Pojačan promet na izlazu iz BiH na GP Izačić i Hum

296
0
SHARE

Pojačana frekvencija vozila ovoga jutra bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić i Hum.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja 47.Internacionalne turističke Una regate, od 17.00 sati do 24.00 sata obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća i preusmjerava se na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće u vremenu od 07 do 14 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Zbog izvođenja neophodnih radova danas od 08.00 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-418 Mukinje-Mihalji u mjestu Poklečani. Do završetka radova vozila će saobraćati alternativnim pravcem (Mihalji-Dupovci-Mukinje).

Vozačima na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

(Vijesti.ba )

LEAVE A REPLY