Home Stanje na putevima PROBLEMI ZBOG SNIJEGA U DIJELOVIMA BIH

PROBLEMI ZBOG SNIJEGA U DIJELOVIMA BIH

351
0
SHARE
dav

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas od 08 do 16 sati, na dvije lokacije na magistralnom putu Jablanica-Mostar vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

U većem dijelu entiteta Republika Srpska saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima.

”U višim planinskim predjelima i preko prevoja, skrećemo pažnju na mjestimično zasniježen kolovoz i poledicu,dok je poledica, zbog niskih jutarnjih temperatura moguća i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka, te na prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a u kotlinama i uz riječne tokove,na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle”, saopćeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj, čije je poštovanje obavezno.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je.

LEAVE A REPLY