Home Sport Trener FK Viteza, Faruk Selman:”Cilj kluba ove godine jeste da budemo prvi...

Trener FK Viteza, Faruk Selman:”Cilj kluba ove godine jeste da budemo prvi i da uđemo u viši rang, to jest Prva Liga FBiH!”

1726
0
SHARE

FK Vitez se takmiči u Drugoj ligi FBiH(Zapad). Jesenji su šampioni i imaju ambicije da sa još većim zalaganjem, disciplinom i radom, ostanu na prvoj poziciji te se plasiraju u viši rang takmičenja u FBIH.

Rukovodstvo kluba na čelu sa predsjednikom Bektaš Begzudinom radi predano, transparentno i što je najvažnije domaćinski i savjesno, uz puno samoodricanja. Slobodno možemo reći da volontiraju tj.bez ikakve vlastite koristi – nošeni ljubavlju prema sportu, prema ovom klubu, koja datira još iz davnih prijeratnih vremena uspjeli su da stabilizuju klub, da konsoliduju igrački kadar oslanjajući se na vlastite snage iz omladinskih selekcija i da FK Vitez bude jedan od najstabilnijih sportskih kolektiva u SBK, pa i šire. Jedan od rijetkih sportskih kolektiva koji ima pozitivnu finansijsku situaciju što je predočeno delegatima na ne tako davno održanoj skupštini kluba, koja će imati svoj 2. dio a vezan je za izbore i imenovanja.

Moramo naglasiti da je od svih prisutnih delegata i gostiju predsjednik kluba sa sadašnjim rukovodstvom dobio apsulutnu podršku da nastavi rad i da uz izmjenu nekoliko neaktivnih članova svježim, aktivnim članovima nastavi put ka uspješnom vođenju ovog kluba. Delegati su prezadovoljni stanjem u klubu, te podaci da su sve obaveze bilo igračima, trenerima, komitentima, dobavljačima, prevoznicima, savezu, sponzorima i dr. bez i jedne KM dugovanja.

 

Domaćinski odnos, ogroman trud, entuzijazam sa puno samoodricanja i volonterskog rada počev od samog predsjednika g-dina Bektaš Begzudina, do neumornog, marljivog i klubu odanog, prepoznatljivog Mujičić Nihada zvanog Buzga, uz još nekoliko članova uprave i uz stalne i povremene sponzore, uspjelo se da ovaj kolektiv bude prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini po organizovanosti i korektnosti. Oslonac na vlastite izvore igračkog kadra je dugoročno opredjeljenje a omladinski pogon koji postoji u ovom klubu je za svaki respekt. Juniori, kadeti, pioniri se takmiče u svojim ligama i bilježe zapažene rezultate, te pokazuju svu raskoš talenata djece područja Lašvanske doline.

 

“Klub FK Vitez se takmiči u Drugoj Ligi Federacije (Zapad) i trenutno se nalazimo na prvom mjestu. Cilj mene kao trenera jeste da što više mladih uvedem u seniorsku ekipu. Ove sezone smo imali 9 igrača ispod 21 godinu. Organizacija u klubu je na vrhunskom nivou, na čelu sa predsjednikom Begzudinom. Osim prve ekipe takođe imamo mlađe selekcije:cicibani,pjetlići,pioniri, kadeti i juniori. Cilj kluba ove godine jeste da budemo prvi i da uđemo u viši rang,to jest Prva Liga Federacije”, izjavio je za naš portal trener FK Vitez – Selman Faruk.

Omladinski pogon FK “VITEZ” Selekcije:
Pioniri – Predpioniri – Cicibani
Treneri: Senahid Smajic i Smriko Almir.                    Ukupno dječaka 72, od toga 3 djevojčice i svake sedmice se broj povećava tako da se ovaj podatak mijenja svakog mjeseca.
Predsjednik Bektaš sa upravom može biti primjer uspješnog i predanog upravljanja klubom i zaslužuju svaki respekt šire sportske javnosti.
Zdravi međuljudski odnosi, radna sportska atmosfera, oslanjanje jednih na druge i uz pomoć dugogodišnjih-vjernih klubu sponzora, te skromnoj ali vrijednoj pomoći mnogih dobrih ljudi i kolektiva, FK Vitez je sigurno primjer dobrog i uspješnog bitisanja u uslovima neimanja Zakona o finansiranju sporta u BiH. Zajedno sa NK Vitez koriste glavni gradski stadion i pomoćni, te i druge sportske kapacitete kojim raspolaže Opština Vitez.
Čovjek koji je zaslužan za uspješno rukovođenje kluba više od dvadeset godina, Bektaš Begzudin. 
“Kako je tijesno i teško uskladiti treninge, utakmice i sačuvati terene, za portal Istinavitez.ba predsjednik Bektaš je naglasio: “Mi smo uvijek spremni za razgovore o spajanju dva kluba i to dokazujemo svojom stabilnošću, nismo time uopšte opterećeni. Mi smo mnogo skroman klub, koji mnogo lakše podnosi sve teškoće bitisanja dva fudbalska kluba i svih selekcija na gradskom stadionu.
Rad, red i disciplina će sigurno dati i adekvatne rezultate.

LEAVE A REPLY