Home Vijesti iz Viteza Vahdet Patković sportista godine prema izboru Sporstkog Saveza invalida FBIH

Vahdet Patković sportista godine prema izboru Sporstkog Saveza invalida FBIH

71
0
SHARE

Tradicionalna dodjela nagrade za najboljeg sportistu u tekućoj godini prema izboru Sportskog Saveza invalida FBIH održan je u decembru ove godine u hotelu Holiday u Sarajevu. Za najuspješnijeg sportistu u 2020. godini u kategoriji invalida FBIH pripala je šahisti Vahdetu Patkoviću.

Vahdet Patković rođen je 24. 06. 1957. godine u Vitezu. U svojoj karijeri igrao je za različite klubove, a trenutno je član ŠK ” Preporod” Zenica. Iako je u svojoj bogatoj karijeri osvojio mnoge turnire, ostvario zapažene nastupe na međunarodnoj sceni, ova godina je na neki način došla kao kruna na cijelu njegovu karijeru.

Zbog izuzetnih nastupa ovog viteškog FIDE majstora u 2020. godini, osvojenih niza turnira sa veoma jakim državnim rejtingom, ” primorali” su Sportski Savez invalida FBIH da upravo Patkoviću dodjele ovu zaista laskavu titulu.

“Svaka nagarada je satisfakcija da se još više radi na unapređenju igre. Naravno da sam ponosan na ovo priznanje, ali isto tako nagrada ne treba da bude krajnji cilj , već samo motivacija više u svakom sportu.”

” Ovim sportom se bavim još od perioda djetinjstva. U to vrijeme šah nije bio najlogičniji izbor kao sport. Morao sam kriti ploču i figure, te kradomice igrati i učiti o šahu”, kroz smijeh nam govori ovaj “viteški Kasparov”. “

 

LEAVE A REPLY