Home Crna hronika Vitez: Oduzeto vozilo zbog neplaćenih kazni, pronađena i droga

Vitez: Oduzeto vozilo zbog neplaćenih kazni, pronađena i droga

762
0
SHARE

Jučer oko 18,30 sati u mjestu Krčevine, općina Vitez, policijski službenici izvršili su kontrolu vozila marke Citroen C6, talijanskih registarskih oznaka.

Vozilom je upravljao E.S. rođen 1998. godine iz Novog Grada-Sarajevo, dok su kao putnici u vozilu zatečeni V.J. rođen 1996. godine i I.L. rođen 2000. godine, obojica iz Istočne Ilidže.

Prilikom zaustavljanja vozila V.J. je od sebe odbacio PVC vrećicu sa sadržajem materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed.

Kontrolom navedenog vozila i vozača utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju vozilu te da vozač nema položen ispit za vozača „B“ kategorije.

Također, provjerom u ROF bazi je utvrđeno da je navedeni vozač višestruki povratnik u činjenju prometnih prekršaja za koje ima neplaćenih novčanih u iznosu od 3.973,00 KM, zbog čega mu je vozilo oduzeto.

Službenici policije protiv osumnjičenih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentiranja i dokazivanja navedenih kaznenih djela i prekršaja, piše drukciji.ba.

LEAVE A REPLY