Home Vijesti iz Viteza Vitez: Završeno asfaltiranje puta Crveno Brdce-Vraniska

Vitez: Završeno asfaltiranje puta Crveno Brdce-Vraniska

528
0
SHARE

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Općina Vitez i „GEO-PUT“ d.o.o. Maglaj su krajem Augusta ove godine potpisali Ugovor o izvođenju radova „Asfaltiranje dionice puta Crveno Brdce – Vraniska u MZ Rijeka, u dužini od oko 700 m.

Na ovom projektu se radilo dugi vremenski period. Predsjednik MZ Vraniska, Jasmin Kajmak od početka svog mandata je veoma predano radio na važnim infrastrukturnim projektima ove MZ kao i unaprijeđenja uslova života mještana ovog lijepog sela, smještenog u podnožju Kruščićke planine.

Po izjavama mnogih mještana za portal istinavitez.ba, možemo zaključiti da su uslovi života u ovom mjestu veoma poboljšani. Naglasili su da za napredak Vraniske je najvećim djelom zaslužan njihov predsjednik MZ.

Stanovnici Vraniske su zahvalni svima  koji su dali svoj doprinos da se započeti radovi asfaltiranja puteva uspješno završe.

 

Ugovorena cijena za izvođenje radova je 88.150,84 KM s uključenim PDV-om.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica finansiralo je radove iznosom od 70.520,67 KM, a Općina Vitez sa 17.630,17 KM.

Rok za izvođenje radova je bio 30 dana.

Ovo je zadnja dionica puta Vitez – Vraniska, kako već znamo i ranijih godina se asfaltiralo više kilometara puta, a sa ovih 700 m se definitivno i dionica preko Crvenog brdca završila.

Istinavitez.ba

 

 

 

LEAVE A REPLY